Get Adobe Flash player

Smučarski čevlji

Smučarski čevelj je treba kupovati proti koncu smučarske sezone, ko se stopalo ponovno prilagodi na ožja obuvala in ni tako razvajeno raztegnjeno zaradi poletnega obuvala. "Čevlji ne smejo po svoje." Smučarski čevelj je alfa in omega udobnega ali neudobnega smučanja. Igor pravi, da ti najprej mora biti povsem prav. Če je prevelik, ni prave pomoči, šušmarjenje se ne obnese, denar ste vrgli stran. Smuči gredo v zavoju po svoje, vaše noge v čevlju pa tudi. Veliko pa je mogoce storiti, če je čevelj malo premajhen, tudi če noga ni povsem po anatomskem učbeniku, lek je tudi zoper otišcance. Previsok nart je velika težava, tu ni pomoči, treba bo kupiti druge čevlje, ne bo jih lahko najti, razen če vam jih naredijo po meri.

Smučarske čevlje je treba hraniti na suhem, to je dejstvo, ki ga upošteva le redko kateri rekreativec. Pomembno je tudi, da je čevelj vedno zapet s klipsnami, zato da ne izgubi svoje oblike, forme. Po končanem smučanju ga je vedno treba osušiti, po možnosti tudi izvleči notranji čevelj, sicer se med plastmi nabere kondenz, vlaga, podobno kot pri slabih oknih.


Brušenje

V Best servisu za Bežigradom na Trstenjakovi 16


uporabljajo tehnologijo brušenja "Ceramic Side Edge Grinder", katero so preizkusili tekmovalci Svetovnega pokala in vam ni treba biti v skrbeh, če strokovnjakom v servisu Best naročite brušenje in utrjevanje robnikov po tej metodi. Brezkompromisna ostrina, ki traja dlje, zagotavlja odlično smuko in daljšo življenjsko dobo smuči, ki jih ni potrebno tako pogosto brusiti.

vizitka


vreme na smučiščih...

Pripravite svoje smuči

Gotovo ste svoje smuči na koncu lanske sezone primerno konzervirali in jih hranili v suhem prostoru. Tako boste zagotovo podaljšali življenjsko dobo smuči in kar je najpomembneje, smuči bodo skorajda pripravljene za novo sezono smučanja. Le še drsno površino primerno pripravimo in že ste nared za zdrs po smučini...

kontaktirajte me

tel: 01 43600 07

GSM: 041 666 756

e-pošta: igor.belcic@gmail.com

delite s prijatelji

Podelite informacijo o pripravi smuči, boardov ter pancarjev s svojimi prijatelji, hvala!

Share